JARNÍ SUPERKAFÍČKO

KOSTARIKA SUMAVA

H3 Cherry Reposado

Jarní superkafíčko na každý den! 

Do našich limitovaných edicí vybíráme kafíčka, která jsou nám blízká, a k nim vytváříme limitované ilustrátorské edice. Kafíčko je v našem podaní hravé, barevné a super.

V této jarní edici se podíváme do Kostariky a to konktrétně na farmu Sumava, která se nachází asi hodinu cesty západně od San José. Je to progresivní modelová farma českého investora, kterou spravuje Francisco. Pokud je něco nového, experimentálnícho, ekolologického, trendy, tak s velkou pravděpodobností to na Sumavě již dávno implementovali.

H3 v názvu je zkratkou pro hybridní mix mezi typickou středoamerickou odrůdou caturra a odrůdami etiopskými. Ty jsou zkříženy pro svou genetickou odlišnost. H3 je typická většími zrny a florálností po svém etiopském předkovi.

CHERRY REPOSADO znamená, že se kávové třešně nechají před zpracováním “uležet” a to většinou v chladu, přes noc a v uzavřených nádobách nebo pytlech. Tím zrnka získávají větší komplexnost a v případě této kávy i kořenitost. Po reposado je kafíčko zpracované tradiční honey metodou.

V chuti ve výrazně aromatická, florální a lehce spicy po hřebíčku. A k tomu je super sladké.

Styl REPOSADO - čisté třešně se nechají uležet přes noc před samotným zpracováním. HB 2021

Finca Sumava. HB

Školka nových odrůd, které čekají na zasazení. © Hana Bojdová 2021

Sklad kafíček. Tam někde je i pytel našeho superkafíčka.

Odšlupkovačka. HB 2019